Kunstroute 2017

LOVARTE 2017

katrien gitsels foto lovarte2014

In de lente van 2011 en 2014 kon je tijdens twee zonovergoten weekends wandelen of fietsen langs meer dan 20 interessante exposities in Lovendegem en Vinderhoute. Misschien was jij een van de meer dan duizend bezoekers die toen intens hebben genoten van het talent van vooral lokale kunstenaars.

Ook dit jaar kun je genieten want op zaterdag 27 mei, zondag 28 mei, zaterdag 3 juni en zondag 4 juni is er LovArte 2017.

De kunstroute LovArte 2017 start in de Raadzaal (Kasteeldreef 72, Lovendegem), waar een schitterende gastkunstenaar Frank Vanhooren tentoonstelt met keramieksculpturen. Je vindt daar ook het overzicht van alle deelnemende kunstenaars.

Waarom een kunstroute? De idee om kunst veilig op te bergen in musea is al lang gedateerd. Kunst is overal. Kunst stapt naar buiten. Kunst wil iedereen lokken, verleiden en betoveren. Zo ook LovArte editie 2017. Wij halen kunstenaars van Lovendegem en Vinderhoute uit het verborgene van hun atelier. Wat een potentieel! Op 26 aparte locaties exposeren een veertigtal beeldende kunstenaars. Enkele kunstenaars van buiten onze gemeente zijn te gast.

Deze vierde kunstroute biedt de bezoeker een nog grotere variatie aan schilderkunst, grafiek, keramiek, fotografie, assemblagekunst, conceptuele kunst en animatiefilm. Contact met het publiek vraagt moed maar biedt een verrijking voor de artistieke ontwikkeling. De deelnemers gaan deze uitdaging graag aan. Aarzel dus niet de kunstenaars te vragen naar hun hoe en waardoor en waarvoor.

Ga als een kind met open blik op stap. We wensen je verwondering, ontroering, verbazing, verbijstering en humor. Zo biedt kunst jou een vergrootglas en een verrekijker: “Zo had ik het (leven) nog niet bekeken!”.

Wie van kunst geniet, leeft twee keer. We wensen de bezoeker een intens mooie (levens-)kunstroute.

P.S. Er is ook een wedstrijd “Kunst kijken” voor groot én klein. In de Raadzaal koop je zoveel kunst-kijk-kaarten als je wil. Spelenderwijs kan je met deze kaart nog intenser genieten van de kunstroute. Diverse deelnemende kunstenaars schenken een werk als prijs en verder zijn er museumtickets voor het M.S.K. of het S.M.A.K. te winnen. Ook voor kinderen van de basisschool zijn er originele artistieke prijzen te winnen!

zaterdag 27 mei 2017 van 13.30 u. tot 18 u.
zondag 28 mei 2017 van 10 u. tot 18 u.
zaterdag 3 juni 2017 van 13.30 u. tot 18 u.
zondag 4 juni 2017 van 10 u. tot 17 u.

Hierbij de linken naar de Website van LovArte en de Kunstroute 2017

naar de pagina van Katrien op de site van LovArte en de Kunstroute 2017

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.