46883792_10217911979055713_5461343713374502912_n.jpg

Katrien Gistels (Oostende, °1966) groeide op in de Westhoek (Lo).

Ze heeft als basisopleiding binnenhuisarchitectuur gevolgd. Daarna werkte ze voor een bedrijf actief in de totaalinrichting van particuliere woningen alsook in een zaak gespecialiseerd in natuursteen. Bij deze laatste werd de basis gelegd voor een groeiende interesse in de schoonheid en complexiteit van natuurlijke materialen in het algemeen en steen in het bijzonder. Begin de jaren 2000 startte Katrien met eigen kunst na het volgen van meerdere opleidingen zowel aan de academie te Gent als privé bij meerdere kunstenaars (Vermandere, Vandermeeren, Van Roy, Goderis, Seelen, …).
Via tekenwerk en schilderkunst heeft Katrien geleidelijk aan haar weg gevonden in de beeldhouwkunst.

Ze startte met figuratieve werken in Franse witsteen en blauwe hardsteen. Vervolgens heeft ze zich verdiept in andere materialen zoals brons en polyester. Op vandaag heeft Katrien reeds een ruime collectie aan beelden geproduceerd. Katrien Gitsels nam deel aan verschillende tentoonstellingen in België (Koksijde, Veurne, Gent, Lovendegem, Sint Truiden, Hasselt,Beernem en Astene-Deinze) en Nederland (Goes).

Sinds 2 jaar oriënteert ze zich vooral in de richting van opstellingen die doen denken aan minimalisme en conceptuele kunst. Hierbij worden vaak materialen zoals cortenstaal, steen en hout met elkaar gebruikt. Het centraal thema bij haar beeldhouwwerken is evenwicht, balans en spanning. Haar opstellingen brengen op een fascinerende wijze interactie tussen de materialen en fysische krachten tot leven.